Konečně jsem se dostala k tomu, že jsem všechno zkoukla. Šedé kůže už tu jednou byly, nechápu, jak zmizely a jsem ráda, že jsou zpět. Tím spíš, že vyhrožuješ pokračováním!
Dobrodružství v zemi nikoho - jojo, jsou tam chybičky, ale na rozdíl od "vysoce profesionálních" filmů neruší. Natočit to celé za pět dnů - to jste si tedy mákli. Kluci jsou většinou přirození - taky hrají sami sebe, jenom těch pár pohledů do kamery a viditelný začátek pohybu, kdy se třeba najednou rozejdou, ale to jsou opravdu maličkosti a spíš to působí mile, než naopak.
Pevně doufám, že ten starší ze Zelených vest je vedoucí oddílu
.
Foglar bylo i moje dětství, teda, když zrovna vycházel, nejdřív kreslené Rychlé šípy, ze kterých dodneška cituju celé pasáže a pak knížky. Vlastně to bylo trochu i současně, Chata v jezerní kotlině, Devadesátka a Hoši od Bobří řeky byly první, co jsem četla a další holt až po devadesátým osmým.
Stejně je neuvěřitelný, jak moc rodiče ovlivní, co děti čtou a k čemu přilnou, jak jinak bych se k tomu dostala a ostatně u Tebe a děvčat (přijde mi to lepší, než říkat holek nebo slečen) je to víc, než patrné.
Pěkný byl i školní film a první díl "Duchové", škoda, že už další nenásledovaly. Jasně, že je to natočené před nějakou dobou, ale je vidět rozdíl v porovnání s Šedými kůžemi. Pokročila technika a zkušenost je taky znát. Filmeček "Duchové" jsem dokonce zkoukla nejdřív přímo z YT, než jsem zjistila, žes ho sem taky dal.
Rozhodně je fajn vědět, že se někdo snaží sám vytvořit něco okolo tématu, který ho zajímá.
Proto jsem zvědavá na další!
Ještě jedna věc, kterou musím rozhodně pochválit: výběr hudby. I kdyby tam nebyla ta z mého oblíbeného Pána prstenů, i tak je vybraná dobře. Občas se mi zdálo, že trochu překrývá řeč, ale to mohl být úmysl nebo jednoduše už hluchnu
, ale to je opravdu maličkost.
Každopádně, až zase něco dokončíš, sem s tím!