To je škoda, zásadně to vždycky skončí na tom, že lidi, kteří něco slíbí, mají najednou jiné zájmy.
Ten nápad s odvyprávěním je dobrej, aspoň se zabrání tomu, že někdo hraje hůř a někdo líp - myslím přirozeněji, což je pak ve výsledku znát. Navíc to udrží jednolitou atmosféru.
Animace je zajímavej nápad, akorát to teda bude hodně hodně pracné. Překreslit fotky samozřejmě lze, ale měl by aspoň základ dělat jeden člověk, aby byl jeden "rukopis". Předpokládám, že půjde o černobílou záležitost, myslím tu animovanou a bude mít i nějakou pěknou zvukovou stopu.
Jen se obávám, že budeš potřebovat hotový tým animátorů na rozkreslení pohybu, nebo bys to dělal jinak? Přiznám se, že moderní metody moc neznám, protože ty programy nepoužívám.
Stran "kradení" obrázků, mno, pokud v závěru i uvedeš autora originálu, riskuješ, že se pozastaví nad tím, žes to nějak využil, byť ne komerčně, takže chápu, že se Ti nechce.
Přemalba fotografií, předpokládám, že i záběry nebo dokonce hlavně záběry z filmů, Ti zase umožňuje nastřádat hodně výchozího materiálu. Můžeš použít i to, cos už natočil sám a hlavně je to mimo licence.
Nevím, jakou chceš zvolit stopáž, abys to vůbec nějak zvládnul. Představuji si to třeba tak, že začneš vyprávět, pak se objeví kresba toho výchozího prostředí a postavy, aby byla konkrétní představa. Jak by šel děj, nechala bych např. v kresbě dojít ke konfliktu a výsledek bych řekla - nebo nějak bych to nakombinovala střihem, aby vzniklo napětí.
Nedokážu teď posoudit ten poměr vyprávění a animované části, protože neznám příběh, lze samozřejmě mluvit jen na začátku a na konci a mezi tím animák. Nicméně myslím, že právě tohle je dost důležité, kolik tam budeš mít "vstupů" nebo jestli ten poměr bude opačný.
Temné vyprávění u táboráku - fajn, ale já bych tam dala - nesměj se - úplně na závěr, když třeba všichni usnou ve stanu - nějaké propojení s tím příběhem, třeba vlci v kruhu okolo kruhu stanů, za nimi les a měsíc a oni stojí úplně tiše a čekají,... a pak titulky. Nojo, kýč, ale tak mě to napadlo, prostě bych tam na konec dala nějakej zvrat, aby to nebyla strašidelná pohádka na dobrou noc stylem vyčůrat, pomodlit se a spát
Nebo by se vypravěč mohl změnit taky ve vlka, když budou už všichni spát a odběhnout nebo se přidat k těm ostatním, prostě nevím, jaký příběh chceš vyprávět, ale určitě bych to nakonec nějak nakopla, aby si to divák líp užil a byl tam ještě jeden zvrat k tomu, co bylo v příběhu.
Mno, nevím, namlela jsem toho hodně, ale jestli to bude inspirace, to fakt netuším. Každopádně držím palce a jsem dychtivý divák v očekávání!
Krásné svátky jara, co se teprve probouzí, ale už je znát.